Masser af hestekræfter
Elbiler er lynhurtige fra start og har sjove køreegenskaber. F.eks. kan en Tesla Model 3 standard plus komme fra 0-100 km/t på 5,6 sek.!
Elbiler er lynhurtige fra start og har sjove køreegenskaber. F.eks. kan en Tesla Model 3 standard plus komme fra 0-100 km/t på 5,6 sek.!
Når du bliver ejer af en elbil får du samtidig en bil med automatgear, og har du prøvet automatgear før ved du hvor behageligt og uundværligt det er.
Elbiler er meget støjsvage da motoren nærmest er lydløs. De er så støjsvage at det nu er et lovkrav, at de skal udsende en lyd på mindst 56 dB.
De fleste elbiler har i dag parkeringsensor og flere af dem kan selv parkere, og så kan du de fleste steder parkere helt gratis.
Elbiler vil frem til 2030 skulle betale begrænset registreringsafgift. Lige nu får du derfor rigtig meget bil for pengene!
En elbil har langt færre mekaniske sliddele, som skal vedligeholdes og serviceres. Der skal ikke skiftes olie og oliefilter og alt i alt bliver værkstedsregningen i gns. 50% mindre.
Elbiler har væsentlig højere gensalgsværdi end benzinbiler/dieselbiler, da de fremover er billige i drift, får lov at køre i storbyer og vigtigst af alt ikke udleder CO2.
Når du køber en ny elbil får du adgang til billige grønne lån, som flere og flere banker tilbyder.
I de fleste elbiler findes i dag fjernstyring af temperatur, der lader dig komme ud til en forvarmet/nedkølet bil efter behag. Aldrig mere behøver du stå tidligere op for at gå ud og skrabe sne af ruderne.
Følgende er standardudstyr i de fleste elbiler: Fartpilot, vejbaneassistent, parkeringssensor, lys- og regnsensor, opvarmet forrude & el-sidespejle, smartphone app og meget mere.
Elbiler udleder ingen CO2 ved kørsel andet end det der er udledt ved el-produktionen, og I Danmark udgjorde de CO2-frie energikilder hele 72% af el-produktionen i 2019 og det forbedres hele tiden.
Kør en ekstra tur for sjov og find køreglæden igen med god samvittighed. Vær blandt Danmarks første 3% til at tage et essentielt skridt i kampen imod klimaforandringer og luftforurening.
Med en pris på 149.990 kr. er SEAT Mii electric nu den billigste elbil på det danske marked. Til den pris får man en perfekt by- eller pendlerbil: Den har ingen emission, er kvik i trafikken og nem at parkere.
SEAT Mii electric stiller med langt mere standardudstyr end traditionelle mikrobiler. Det måske vigtigste standardudstyr er muligheden for hurtigladning ved 40 kW DC med et CCS-stik, hvilket oplader batteriet til 80 procent på en time.
Desuden har SEAT Mii electric et klimaanlæg, der kan fjernbetjenes via SEAT Connect, så man på forhånd kan opvarme kabinen på en kold vinterdag og køle kabinen på en varm sommerdag, ligesom den har DriveMii app, der forvandler førerens smartphone til både navigation og kørecomputer i bilen.
Den lange liste med standardudstyr fortsætter med 16″ alufælge, trafikskiltegenkendelse, vejbaneassistent, parkeringssensorer bag, lys- og regnsensor, LED-kørelys. Desuden kan man glæde sig over fartpilot, opvarmet forrude, opvarmede el-sidespejle, ambiente-lys i kabinen, højdejusterbart førersæde og sædevarme.
Til dem, der går og tænker, de gerne vil med på elbilvognen, så er SEAT Mii electric et godt bud til en forholdsvis beskeden pris med velfungerende teknik og brugbar rækkevidde.
Den nye Renault Zoe er en prisvenlig elbil, der byder på god plads og længere rækkevidde end tidligere.
På en hurtiglader kan den på 30 min. få yderligere 150 km rækkevidde så du kan komme videre på din tur. Fra din smartphone kan du, som med en Tesla, følge med i batteriets ladetilstand, og beregne om der er nok til at nå sin destination, eller om man skal planlægge endnu en ladepause. Utrolig brugbar funktion på de længere ture.
Den kommer som standard med en 7″ multimediesystem der er kompatibel med både Android Auto og Apple CarPlay, som man absolut ikke skal undervurdere værdien af. Af andet standardudstyr kan nævnes: regn- og lyssensor, skiltegenkendelse, lane-assist, fjernlys assistent, fartkontrol, forvarmning af kabinen og meget andet.
Eneste minus må være at den kun kommer med to års garanti, hvilket dog er meget standard ift. hvad du nok er vandt til fra traditionelle biler.
Tesla Model 3 er, som den første elbil nogensinde, kåret som den bedste bil i Danmark 2020, og det er ikke uden grund! Elon Musk’s masterplan om at få elbiler ud til masserne er endelig realiseret. Elbilen har en rækkevidde på over 400 km, acceleration som en Porsche, 542 l. baggage rum og så kan den oplades på 20 min på Teslas Superchargers, så du hurtigt kan komme videre. Nå ja og så er det verdens sikreste bil nogensinde testet af USA’s National Highway Traffic Safety Administration.
Elbilen har stort set ingen fysiske knapper, men derimod en stor 15″ skærm hvorfra du kan betjene alle bilens funktioner, og med et langt glastag der strækker sig fra front til bag, føler du virkelig at du sidder i fremtidens bil.
Den fås i tre udgaver, hvoraf Performance modellen klarer 0-100 km/t på 3,4 sek., og Long Range modellen har en rækkevidde på 560 km.
Batteri og drivenhed kommer med 8 års garanti, så du kan sove roligt om natten.
Den har alt hvad du ønsker af udstyr, mulighed for anhængertræk og er ifølge Elon Musk forberedt til at blive fuldt selvkørende indenfor få år, så du kan sende den afsted for at hente dine teenager børn fra fest uden selv at skulle ud af sengen 🙂
Hyandai Kona electric er den første elektriske SUV i europa, der på imporende vis kombinerer sjove køreegenskaber med lang rækkevidde og stor komfort.
Hyandai Kona electric blev i 2019 nomineret til årets bil i Danmark, og vurderes af mange som værende den første elbil der vil nå ud til familien danmark.
Kommer som standard med Apple CarPlay/Android Auto, Auto nødbremse med fodgængergenkendelse, bakkamera, fartpilot, aktiv vognbaneassistent og meget mere.
Batteriet kommer med 8 års garanti og en rækkevidde på 449 km, hvilket er ekstremt imponerende til denne pris.
Det eneste minus man skal være bevidst omkring er ladetiden, der ikke kan konkurrere med f.eks. Tesla, men med den lange rækkevidde og en hjemmelader er det intet problem.
Helt klart en af de mest anbefalesværdie elbiler på markedet, specielt hvis du vil have en SUV.
Tesla Model S er kongen over elbiler! Den er hurtigere, mere rummelig og har længere rækkevidde en nogen anden elbil, og så er den testet til at være den sikreste bil nogensinde.
En ny Tesla Model S koster fra 721.300 DKK, og da det er mere end de fleste har råd til, har vi her valgt at se nærmere på køb af en brugt.
En brugt Tesla Model S 85 (eller lign.) fra omkring 2015 koster ca. 300.000 DKK, og har stadig garanti indtil omkring 2022.
Ud over at du får en ældre Tesla Model S, som kan have mindre byggefejl der dog efterhånden burde være fikset, er der et par fordele ift. hvis du køber en ny Tesla Model S i dag. Du får gratis ladning på alle Teslas ladestationer, gratis internet og spotify i hele bilens levetid (også selvom den skifter ejer), hvilket vil spare dig for mange tusinde kroner årligt. Desuden kan du få modeller med panorama soltag, som Tesla i dag har valgt at fjerne på grund af produktions optimering. Sidst men ikke mindst er det også muligt at finde en 7 personers Tesla Model S, hvorad de to ekstra sæder er bagud vendte børnesæder.
Hvis du ønsker Tesla’s Autopilot skal du vælge en model fra sep. 2014 eller senere.
Nissan E-NV200 EVALIA er markedets mest fleksible og prisvenlige 2-i-1 minibus/varevogn.
Den har op til syv sæder, der kan foldes i flere kombinationer, så det indvendige design kan formes efter dit hoved. Fold et eller to ned for at gøre plads til mere bagage, eller klap en hel række fremad horisontalt eller vertikalt for at skræddersy rummet til dit behov. På denne måde kan den nemt fungere som varevogn med 2.940 L lastrum.
Bilen er perfekt til de længere køreture med klapborde som du kender det fra fly, og når alle syv sæder er optaget, er der stadig plads til to store kufferter bag de bagerste sæder – eller op til fem, hvis du folder de sæder sammen.
Bilens elektriske komponenter er dækket af garantien i 5 år, og dens batteri er dækket i 8 år.
Har du primært behov for en varevogn findes den også som en ren varevogn fra 227.990 DKK.
Opladning af elbiler kan virke uoverskueligt. Hvilken af de mange løsninger og leverandører skal man vælge? Skal man have opsat ladestander hjemme og skal man vælge all inclusive abonnement eller vælge forbrugsbetaling? Det afhænger af en lang række parametre såsom ladetab, kW-timer pr. km., strømpris, opstarts udgifter, bolig osv.
Som hovedregel kan man dog sige, at hvis du kører mere end 20.000 km årligt, vil det bedst kunne svare sig at vælge all inclusive abonnement, og hvis du kører mindre, som de fleste gør, bør du vælge at betale for dit variable forbrug.
Går du efter all inclusive abonnement anbefaler vi Clever da de tilbyder det største ladenetværk i Danmark. Svar på en række spørgsmål og se hvilket abonnement der passer bedst til dine behov her.
Bor du i hus og vælger at betale for dit variable forbrug, anbefaler vi EVDK der har super service og lave priser. Du vil ikke kun for miljøet men også for din pengepung ha fordel ved at lade om natten eller når solen skinner eller vinden blæser. Det kræver dog at du vælger en el-leverandør der tilbyder variable elpris og vælger det rette produkt. Find den el-leverandør der passer bedst til dig på elpris.dk som Forsyningstilsynet (uafhængig myndighed). De fleste lade løsninger tilbyder i dag en smart feature der sørger for automatisk at lade når strømmen er billigst. Ellers kan du bruge Watts app’en til at finde de laveste el-priser.
Bor du i lejlighed anbefaler vi at du downloader Plugsurfing app og bestiller en ladebrik/ladekort, så kan du nemt lade på alle offentlige ladere.
For at finde nærmeste ladestandere kan du benytte Plugshare, som fås som app til både iPhone og Android.
Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?
Det varierer meget afhængig af producent, model og ladestation.
For de elbiler vi anbefaler er ladetider angivet, og for alle andre elbiler kan du bruge dette værktøj til at beregne præcise ladetider.
Hvor lang er levetiden for batteriet i en elbil?
Lige nu viser de fleste tests at et elbils batteri først mister mærkbar kapacitet efter ca. 300.000 km.
Hvorfor skriver i ingenting om hybridbiler eller plugin-hybridbiler?
Vi skriver ikke om hybridbiler fordi de sådan set ikke er en grøn transportform. Læs b.la. denne artikel på dr.dk om hybridbiler.
Plugin-hybridbiler er klart mere grønne ift. de korte ture, men hvis vi først skal igennem endnu en generation af nye plugin-hybridbiler, før vi kan få udskiftet alle biler til at køre på ren el kommer vi for sent ift. klimamålene.
Kan elbilen trække min trailer?
Flere og flere elbiler tillader anhængertræk. 3/6 af de elbiler vi anbefaler tillader anhængertræk.
Kan den klare bilferien sydpå?
Afhængig af ladetid og batteri kapacitet vil det variere hvor mange og hvor lange stop du er nødt til at tage på bilferien sydpå. Det er faktisk mere behageligt med flere korte pauser undervejs, så selvom turen tager lidt længere tid ankommer man mere frisk.